آیلتس چیست و چه منابعی برای مطالعه IELTS وجود دارد؟

خواندن این مطلب

14 دقیقه

زمان میبرد!

آیلتس چیست و چه منابعی برای مطالعه IELTS وجود دارد؟

آزمون آیلتس چیست و چه منابعی برای مطالعه IELTS وجود دارد؟

آزمون آیلتس چیست و چه منابعی برای مطالعه IELTS وجود دارد؟

IELTS (آیلتس) مخفف کلمات International English Language Testing System است. IELTS درواقع ارزیابی و تعیین سطح چهار مهارت زبان انگلیسی زبان آموز است. این چهار مهارت عبارتند از Listening, Speaking, Reading و Writing. امتحان آیلتس نیز چهار ماجول (module) یا مرحله با نام های مذکور دارد. نمره این آزمون در هر ماجول از ۱ الی ۹ می باشد و در آخر میانگین نمرات رو به  بالا گرد شده و به عنوان نمره کل به زبان آموز اعلام می شود. به طور کلی سه مرکز به نام های British Council, Cambridge University  و IDP IELTS  در دنیا برگذار کننده این آزمون هستند.

در ایران فقط نمایندگی های آیلتس IDP ممتحن این آزمون هستند.

IELTS

تفاوت آزمون های آیلتس General و Academic

این آزمون در دو حالت Academic  و General  برگذار می شود. Academic IELTS  به منظور ارائه نمره سطح زبان برای دانشگاه ها و موسسات علمی هست. در حالی که General Training به منظور ارائه نمره برای اخذ اقامت در کشور های انگلیسی زبان است. این دو آزمون در قسمت های Reading  و Writing  متفاوت هستند. در ادامه شرح مختصری در مورد هر کدام از ماجول ها آورده شده و منابع آن ها معرفی شده است.

ماجول Listening آیلتس

دقت کنید که لهجه شنیده شده در این امتحان لهجه بریتیش یا استرالیایی است و فقط و فقط یک با پخش می شود. در ماجول Listening آیلتس چهار قسمت وجود دارد که هر قسمت ۱۰ سوال دارد. بدین ترتیب ۴۰ سوال برای داوطلب در این ماجول وجود دارد. صوت مربوط به این ماجول فقط و فقط یک بار پخش شده که به صورت بلندگو یا هدوفن است. در هنگام انتخاب مرکز آزمون به این قضیه که هدفن برای داوطلب فراهم بشود، دقت کنید. بدین ترتیب پاسخ صحیح همه سوالات نمره ۹ در این ماجول را به همراه دارد. مدت پاسخ گویی به سوالات ۲۰ دقیقه می باشد که در ادامه ۱۰ دقیقه برای وارد کردن پاسخ ها به پاسخ نامه به داوطلب داده می شود.

البته بارم بندی این آزمون در جدول زیر آمده است.

بارم بندی در ماجول Listening آیلتس:

تعداد پاسخ های درست نمره داوطلب در ماجول شنیداری
۳۹-۴۰ ۹
۳۷-۳۸ ۸.۵
۳۵-۳۶ ۸
۳۲-۳۴ ۷.۵
۳۰-۳۱ ۷
۲۶-۲۹ ۶.۵
۲۳-۲۵ ۶
۱۸-۲۲ ۵.۵
۱۶-۱۷ ۵
۱۳-۱۵ ۴.۵
۱۰-۱۲ ۴
۸-۹ ۳.۵
۶-۷ ۳
۴-۵ ۲.۵

برای اینکه در ماجول شنیداری نمره خوبی کسب کنید، نیاز دارید ساعات زیادی را به گوش دادن به پادکست ها، کتاب داستان، فیلم و … اختصاص دهید. البته نحوه گوش دادن به این صورت باشد که اول فقط و فقط به صدا گوش دهید و اصلن متن را نگاه نکنید. در حین گوش دادن سعی کنید متن خوانده شده را بنویسید و سپس آن را با نوشته یا زیر نویس مقایسه کنید. پس از خبره شدن در این مهارت تازه مرحله تست زنی آزمون آیلتس شروع می شود. بدین ترتیب می توانید از منابع خود آزمون آیلتس استفاده کرده و تست های آیلتس را بزنید. مطالب زیادی مبنی بر آموزش این ماجول هست که به نظر نویسنده تمرین زیاد رمز موفقیت است. حتی اگر انگلیسی زبان باشید، بازهم تمرین برای ماجول شنیداری واجب است.

ماجول Speaking امتحان آیلتس

در ماجول Speaking  زبان آموز با یک ممتحن آیلتس به انگلیسی صحبت می کند. لهجه زبان آموز مهم نیست (آمریکایی یا بریتانیایی) ولی تلفظ صحیح لغات و ریتم جملات اهمیت دارد. این ماجول ۱۱ الی ۱۴ دقیقه است که سه قسمت دارد. در قسمت اول زبان آموز خود را معرفی کرده و مختصری در مورد کار، خانواده، دوستان و یا مطالب مورد علاقه صحبت میکند. سپس، ممتحن موضوع بحثی را انتخاب کرده و در مورد آن پرسش و پاسخی را شروع می کند. و در ادامه فقط همان موضوع محور امتحان است. در قسمت دوم یک برگه حاوی یک جمله خبری و سه پرسش در مورد آن به زبان آموز داده می شود. یک دقیقه به زبان آموز داده می شود تا در مورد آن فکر کرده و یک الی دو دقیقه در مورد آن صحبت کند. قسمت سوم هم بحثی دو نفره بین زبان آموز و ممتحن است که موضوع آن در قسمت اول آزمون مشخص شده است. نحوه نمره دهی به آزمون دهنده به صورت توصیفی هست. منابع امتحان اسپسکینگ را در ادامه این مقاله برای شما جمع آوری کرده ایم.

مطالب مهم در مورد مهارت اسپیکینگ آیلتس:

در صورتی که میخواهید در مهارت اسپیکینگ آیلتس موفق باشید، در ابتدا لازم است تعداد زیادی جلسه آموزش زبان شرکت کرده باشید. پس از آن موضوع هایی که در امتحان آیلتس بیشتر مورد پرسش قرار میگیرند را خوب مطالعه کنید تا در هنگام آزمون مطلب برای صحبت کردن داشته باشید. لازم به ذکر است که لهجه داوطلب هیچ نقشی در نمره این ماجول ندارد و ممتحن فقط و فقط به تلفظ صحیح لغات و ریتم درست جملات دقت دارد. شاید برای شما سوال پیش بیاد که در مورد چه موضوع هایی در آیلتس صحبت میشه. این موضوع ها در چهارچوب صحبت هایی روزمره از

  • Travel & Holiday
  • Friends
  • Technology
  • Sport
  • Food
  • Education
  • Weather
  • Enviroment
  • music
  • Books & Films
  • Health

گنجانده شده اند. این موضوع ها از آنجا که بحث برانگیز نیستند، بیشتر مورد استقبال ممتحن و داوطلب قرار می گیرند. در ارزیابی و نمره دهی مهارت گفتاری آزمون آیلتس موارد زیر مورد توجه و سنجش قرار میگیرند:

۱-Fluency and Coherence

۲-Lexical Resource

۳-Grammatical Range and Accuracy

۴-pronunciation

از جمله منابع خوب برای تمرین مهارت گفتاری آیلتس نرم افزار VOA است که داوطلب به صورت تکنیک سایه میتواند این مهارت را تمرین کند. دوره تمرین مهارت اسپیکینگ آیلتس میتواند نمره داوطلب آیلتس را حداقل به ۷ برساند.

IELTS Speaking Training

تمرین مهارت اسپیکینگ آیلتس شامل سوالات احتمالی و پاسخ هایی پیشنهادی ماجول گفتاری آیلتس هست. این مجموعه بیش از ۱۰ ساعت آموزشی می باشد که در آن تلفظ لغات، همایندها، اصطلاحات و … مورد تمرکز قرار گرفته اند.

ماجول Reading

در قسمت Reading، چه آکادمیک و چه جنرال سه متن وجود دارند. دفترچه سوالات حاوی متون جمعاً ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه دارند. متون اول و دوم هر کدام ۱۳ سوال دارند و متن آخر ۱۴ سوال دارد که مجموعن ۴۰ در قسمت Reading  وجود دارد. مدت زمان پاسخ گویی به این سوالات ۶۰ دقیقه است و داوطلب در زمان پاسخ گویی باید جواب ها را به پاسخ نامه وارد کند. چون بعد از اتمام ۶۰ دقیقه، داوطلب پاسخنامه را تحویل می دهد. همانطور که اشاره شد این ماجول در امتحان های آکادمیک و جنرال متفاوت هست. بدین صورت که در آزمون آکادمیک متون علمی تر هستند. در آزمون Reading متن ها از اول تا سوم رفته رفته پیشرفته تر می شوند. بدین ترتیب متن سوم سخت تر از متن دوم و متن دوم سخت تر از متن اول است. متون بکار رفته در ماجول خوانداری از جزوات، مجلات، کتاب‌ها و روزنامه‌ها انتخاب شده‌اند و مخاطب آن‌ها خواننده غیر متخصص است. در صورتی که متن شامل لغات تخصصی و فنی باشد، واژه‌نامه‌ای کوتاه نیز همراهمتند در انتها خواهد آمد.

بارم بندی ماجول Reading در امتحان آیلتس

بارم بندی ماجول خوانداری برای General IELTS

تعداد پاسخ های درست نمره داوطلب در ماجول شنیداری
۴۰ ۹
۳۹ ۸.۵
۳۷-۳۸ ۸
۳۶ ۷.۵
۳۴-۳۵ ۷
۳۲-۳۳ ۶.۵
۳۰-۳۱ ۶
۲۷-۲۹ ۵.۵
۲۳-۲۶ ۵
۱۹-۲۲ ۴.۵
۱۵-۱۸ ۴
۱۲-۱۴ ۳.۵
۹-۱۱ ۳
۵-۸ ۲.۵

بارم بندی ماجول خوانداری برای Academic IELTS

تعداد پاسخ های درست نمره داوطلب در ماجول شنیداری
۳۹-۴۰ ۹
۳۷-۳۸ ۸.۵
۳۵-۳۶ ۸
۳۲-۳۴ ۷.۵
۳۰-۳۱ ۷
۲۶-۲۹ ۶.۵
۲۳-۲۵ ۶
۱۸-۲۲ ۵.۵
۱۶-۱۷ ۵
۱۳-۱۵ ۴.۵
۱۰-۱۲ ۴
۸-۹ ۳.۵
۶-۷ ۳
۴-۵ ۲.۵

از جمله منابع خیلی خوب برای قسمت ریدینگ امتحان آیلتس میتوان به خود تست های آیلتس اشاره کرد. مجله reader’s digest  نیز از طرف برخی از ممتحن های آیلتس پیشنهاد شده است.

ماجول  Writing امتحان آیلتس

ماجول  Writing آزمون آیلتس دو قسمت دارد که قسمت اول در آزمون های آکادمیک و جنرال متفاوت است. در قسمت اول در آزمون آکادمیک توصیف یک نمودار یا پروسه تکامل یا تولید درخواست می شود. در حالی در آزمون جنرال موضوع نگارش یک نامه است. در این قسمت از آزمون (آکادمیک یا جنرال) دهنده درخواست می شود تا متنی حداقل با ۱۵۰ لغت بنویسد. موارد نگارش در تسک ۱ عبارت اند از:

۱.Graph and table – line chart, bar chart, proportional bar graph, and table

۲.Pie charts

۳.Multiple chart and graph

۴.Map and floor plan

۵.Process diagram

در قسمت دوم زبان آموز در مورد موضوعی یک متن با حداقل ۲۵۰ لغت می نویسد.

موضوع های نگارش در قسمت دوم موارد زیر هستند:

  1. Opinion (Agree or Disagree)
  2. Advantages and Disadvantages
  3. Problem and Solution
  4. Discussion (Discuss both views)
  5. Two-part Question

نمره قسمت دوم دوبرابر نمره قسمت اول است. به زبان آموز با توجه به معیار های توصیفی از ۱ الی ۹ نمره ای داده می شود.

معیار نمره دهی در رایتنگ امتحان آیلتس

در حالت کلی موارد زیر برای سبک سنگین کردن متن نوشته شده توسط داوطلب مورد نظر گرفته می شوند:

۱-Task achievement / response

بدین معنی که آیا متن نوشته شده در جهت سوال پرسیده شده یا مطلب درخواست شده است؟ در صورتی که این موضوع به پاسخ داده نشود نمره بیشتر از ۵.۵ به داوطلب داده نمیشود.

۲-Coherence and Cohesion

دومین مورد در خصوص بحث منطقی بودن اتصال ایده ها، جملات، جمله واره ها، کلمات ربط و … است.

۳-Lexical resource

بدین معنی که تنوع لغات استفاده شده به چه صورت هست. آیا داوطلب توانسته لغات متنوع در خصوص مطلب را در نوشته به کار ببرد؟ همچنین دقت در استفاده کلمات نیز مورد سنجش قرار می گیرند.

۴- Grammatical range and accuracy

توصیف نمره ماجول رایتنیگ بر اساس رعایت مطالب زیر است:

  • Task achievement (task 1)/Task response (task 2)
  • Clarity of idea
  • Coherence and Cohesion
  • Dividing writing into divisions (separate your ideas clearly)
  • Outline the main idea
  • Logical organization of information in terms of prominence
  • Appropriate linking words and phrases
  • Vocabulary and grammar complexity
  • Spelling
  • Word formation and collocation
  • Punctuations
  • Indentation
  • Handwriting

بدیهی است رعایت نکات گفته شده نمره رایتینگ شما را حداقل به ۷ میرساند. متاسفانه بدلیل نداشتن تمرین در مهارت نگارش چه به فارسی و چه به انگلیسی، بیشتر داوطلب ها در این مهارت به مشکل برخورده و نمره مطلوب را کسب نمیکنند.

نکات کلی در مورد امتحان آیلتس

در صورتی که میخواهید برای امتحان آیلتس مطالعه کنید نکات زیر را در نظر بگیرید.

۱- حتی اگر در بالاترین سطح زبان هم باشید تمرین و استمرار آن برای این آزمون بسیار اهمیت دارد. پس حد اقل چند بار قبل از آزمون به صورت تمرینی این آزمون را در وقت استاندارد بگیرید.

۲- با توجه به طبیعت آزمون لیسنینگ و رایتینگ، شما میتوانید بدون استاد حتی به نمره ۹ هم برسید. تمرین، تمرین و تمرین. فقط کافی است که اول در ابتدا بدون در نظر گرفتن زمان امتحان نمونه سوالات را حل کنید و تست های اشتباه خود را بررسی کنید. و پس از آن سعی کنید تا در وقت تعیین شده آزمون سوالات آزمون را پاسخ دهید.

۳-برای گرفتن نمره مطلوب در ماجول اسپیکینگ، واقعن یک مدرس خوب مورد نیاز است. از آنجایی که نمره آزمون توصیفی است، برخی نکات واقعن باید به داوطلب آیلتس گفته شود تا در زمان امتحان رعایت شود. البته برخی منابع نیز برای ماجول اسپیگنگ در ادامه معرفی شده است.

۴-در خصوص ماجول رایتنگ آموزش بسیار ضروری است. مطالب مربوط به آموزش رایتینگ در اینجا وجود دارند.

منابع امتحان و نمونه سوالات

اگرچه در بالا تعدادی از منابع این امتحان به شما خواننده عزیز معرفی شد، در اینجا به طور مفصل و اختصاصی کتاب ها و آموزش های ویدئویی معرفی میشوند. به طور کلی منابع آزمون آیلتس را میتوان به دو دسته خودخوان و آموزش در کلاس تقسیم بندی کرد. در اینجا هر دو منبع برای کلاس و خودخوان به شما دوستان معرفی میشود. همچنین نمونه سوالات آزمون آیلتس نیز به شما دوستان خوب به صورت لیست یاداوری میشوند. در ادامه نمونه سوالات این آزمون نیز به شما معرفی میگردد.

دانلود منابع امتحان آیلتس

از جمله بهترین منابع این آزمون کتاب Official Cambridge guide to IELTS است. این کتاب توانسته چهار ماجول را بسیار مفصل و با جزئیات کامل به خواننده توضیح دهد. در آخر کتاب ۸ آزمون مشابه با آزمون آیلتس واقعی را برای محک زدن خواننده، آورده است. این کتاب برای کسانی هست که حد اقل در سطح B1 هستند و میخواهد نمره بالاتر از ۶.۵ آیلتس را کسب کنند.

از جمله منابع بدون استاد برای امتحان آیلتس کتاب هایی برای ارتقا سطح لغات ، بهبود گرامر ، بهبود مهارت شنیداری ، گفتاری ، خواندن و نوشتن است که در ادامه معرفی می شوند.

در خصوص کتاب های آماده سازی امتحان آیلتس، مجموعه کتاب های Collins English for exams نوشته شده که در قالب نام های

Collins Vocabulary for IELTS

Collins Listening for IELTS

Collins Reading for IELTS

Collins Writing for IELTS

Collins Speaking for IELTS

برای داوطلب های آیلتس نوشته و چاپ شده است.

البته، لازم به ذکر است که کتاب های نام برده شده، از نمره ۵.۵ شروع شده و حداقل سواد مورد نیاز مطالعه این کتاب ها همین نمره می باشد. همچنین کتاب های دیگری که به مطالعه آیلتس و دانستن لغات بیشتر به شما کمک می کند، کتاب Essential words for IELTS  است. این کتاب لغات مورد نیاز زبان آموز را در قالب درس نامه ای به داوطلب آموزش می دهد.همچنین، کتاب دیگری که برای ارتقا دایره لغات در خصوص این امتحان پیشنهاد می شود، ‘کتاب ۱۱۰۰ واژه که نیاز دارید بدانید’ هست. این کتاب لغات خیلی مشکل که تکرار خیلی زیادی در متن هایی کتاب های درسی ندارند را توانسته جمع آوری کند و در قالب متن به زبان آموز انتقال دهد. در خصوص آموزش های ویدئویی مجموعه های آموزشی Simon بسیار مفید هستند. این مجموعه ها در قالب کلاس هایی آموزشی مهارت های نوشتاری (هر دو انشا) و خواندن تولید شده اند.

منابع آموزش آیلتس در کلاس

مجموع سه جلدی بسیار معروفی به نام Complete IELTS در بسیاری از کلاس های آیلتس تدریس می شود. این کتاب از سطح B1  شروع شده و تا C1  زبان آموز را همراه می کند. این کتاب خیلی خوب میتواند از هر نظر زبان آموز را برای آزمون آیلتس آماده کند. کتاب Complete IELTS مانند دیگر Course book های زبان انگلیسی کتاب دانش آموز و کتاب کار دارد که به نظر نویسنده مقاله انجام تکالیف کتاب کار بسیار ضروری است. همچنین مجموعه دیگری به نام IELTS mindset  برای داوطلبان این امتحان پیشنهاد می شود. این مجموعه نیز مانند دیگر کتاب های آموزش زبان طراحی شده ولی در قالب تدریس زبان انگلیسی نکات بسیار خوبی از آیلتس را به زبان آموز یاد می دهد.

نمونه سوالات امتحان آیلتس

از جمله معروفترین نمونه سوالات آیلتس مجموعه Cambridge English IELTS هست که به تازگی شماره ۱۵ این مجموعه به چاپ رسیده است. لیست این مجموعه به همراه لینک دانلود در پایین وجود دارد:

جلد ۱۵

جلد ۱۴

جلد ۱۳

جلد ۱۲

جلد ۱۱

جلد ۱۰

جلد ۹

جلد ۸

همچنین مجموعه دیگری به نام IELTS Actual tests وجود دارد که نمونه سوالات بسیار خوبی از آیلتس به ارمغان آورده است. از جمله ویژگی های این مجموعه پاسخ هایی بسیار خوب در ماجول های گفتاری و نوشتاری است.

کلاس های آنلاین آیلتس در netclasses

در کلاس های مجازی آماده سازی امتحال آیلتس در ابتدا مطالب پایه ای زبان انگلیسی به زبان آموز آموزش داده می شود. سپس زبان آموز میتواند در دوره های Complete IELTS شرکت کرده و در طول دوره نکات امتحان آیلتس را در کنار آموزش زبان انگلیسی یاد بگیرد. این دوره ها به صورت وب کنفرانس برگزار شده و با کلاس درس واقعی تفاوتی ندارند. همچنین با توجه به نبود رفت و آمد، شاید وقت کلاس مفیدتر نیز باشد.

با تشکر

تیم کلاس های اینترنتی

آیلتس

درباره نویسنده



نظرات کاربران



دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط



محصولات جدید

جستجو کنید ...

تبلیغات

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید
ما معمولاً در چند دقیقه پاسخ می دهیم