یادگیری مهارت شنیداری و اهمیت آن

خواندن این مطلب

4 دقیقه

زمان میبرد!

یادگیری مهارت شنیداری و اهمیت آن

یادگیری مهارت شنیداری و اهمیت آن

همانطور که در جلسه صفرم بیان شد، از دیدیدگاه کلی، زبان متشکل است از چهار مهارت شنیداری، گفتاری، خوانداری و نوشتاری. ترتیب بیان شده اهمیت فراوانی دارد چون بدون بادگیری مهارت شنیداری، مهارت گفتاری تحقق پیدا نمیکند. از این رو در این مقاله سعی بر این است تا نکاتی در مورد یادگیری مهارت شنیداری به شما خواننده عزیز گفته شود.

یادگیری مهارت شنیداری

تصور کنید شما در موقعیت مکالمه با یک انگلیسی زبان (بومی یا غیر) قرار دارید. در صورتی که متوجه صحبت های فرد انگلیسی زبان باشید، به هر نحوی قادر به پاسخ و انتقال مطالب خود خواهید بود. در غیر اینصورت به هیچ وجه ممکن شما نمیتوانید منظور خود را به فرد مورد نظر برسانید. از نگاه دیگر، اهمیت یادگیری مهارت شنیداری در کودکان مشهود است. بدیهی است در ابتدا کودکان مهرت شنیداری را فراگرفته و پس از آن مهارت گفتاری را می آموزند. در مورد اهمیت این مهارت هر چه تعریف شود، باز هم مطالبی برای بازگویی وجود دارد، پس به همین موارد گفته شده اکتفا کرده و در ادامه به بحث در مورد چگونگی یادگیری و تقویت آن صبحث می کنیم.

قدم اول یادگیری مهارت شنیداری

در ابتدا شاید شروع این مهارت برای زبان آموزان مشکل به نظر برسد. چرا که خیلی از زبان آموزان بر این عقیده هستند که با نداشتن دایره لغات مناسب قادر به درک مطلب شنیده شده نیستند. راه حل این قضیه در گوش دادن به فایل های صوتی با متنی بسیار ساده هست. بدین معنی که زبان آموز میتواند فایل صوتی کتاب داستان بسیار ساده را برای شروع یادگیری این مهارت انتخاب کند. بدین ترتیب بدون داشتن دایره لغات بالا و مطالب گرامر سطح بالا، زبان آموز قادر خواهد بود مطالب گفته شده را متوجه شود.

در واقع، در اولین قدم، زبان آموز کتاب داستانی را انتخاب می کند که همه لغات و ساختار های آن را از قبل بلد باشد و نیازی به یلدگیری آنها نداشته باشد. بدین ترتیب تمرکز اصلی خود را بر یادگیری مهارت شنیداری قرار می دهد.با توجه به مطلب بیان شده در ادامه منابع یادگیری مهارت شنیداری معرفی می شوند.

منابع یادگیری مهارت شنیداری

خوشبختانه منابع یادگیری مهارت شنیداری بسیار زیاد است و زبان آموز فقط می بایست همت کند و وقت کافی برای یادگیری این مهارت اختصاص دهد. در این خصوص، در ابتدا کتاب داستان های ساده را به عنوان منابع مناسب برای یادگیری این مهارت معرفی می شوند. ویژگی این منابع سطح بندی آنها هست. بدین ترتیب خواننده می تواند برای شروع از ساده ترین سطح این داستان ها برای یادگیری این مهارت شروع کند.

کتاب داستان سطع آغازین یا شروع آسان Easy Start

کتاب داستان سطح ۱ (Stage 1)

کتاب داستان سطح ۲ (Stage 2)

کتاب داستان سطح ۳ (Stage 3)

کتاب داستان سطح ۴ (Stage 4)

کتاب داستان سطح ۵ (Stage 5)

کتاب داستان سطح ۶ (Stage 6)

کتاب داستان های لیست شده در بالا بر اساس استاندارد CEFR سطح بندی شده اند و در سال های اخیر پشت جلد کتاب های داستان سطح آن ها بر اساس استاندارد گفته شده از A 1 تا C 2 نوشته شده است.

بدین ترتیب زبان آموز میتواند با توجه به کلاس زبان و کتاب مورد تدریس، کتاب داستانی که با فایل صوتی همراه هست را تهیه کند.

نحوه مطالعه کتاب داستان اهمیت بسیار بالایی دارد.

بدین ترتیب اگر بدنبال ارتقا سطح مهارت شنیداری خود هستید، در ابتدا، فایل صوتی کتاب داستان را گوش دهید و سعی در فهمیدن آنچه که می شنوید داشته باشید. بدین ترتیب با شنیدن فایل صوتی که متن آن را ندیده اید، میتوانید بر روی مهارت شنیداری خود کار کنید. برای اینکه تمرین شنیداری شما بازده بیشتری داشته باشد، مطلبی را که گوش می دهید را بنویسید. پس از نگارش مطلب نوشته شده، می توانید آن را با متن کتاب مقایسه نموده و مطالبی را که قادر به شنیدن نبوده اید را پیدا کنید. این روند را ادامه دهید تا مهارت شنیداری شما به سطح بالاتر ارتقا یابد.

نکته مهم در مورد تقویت و یادگیری مهارت شنیداری این است که از دیدن فیلم با زیر نویس فارسی یا حتی انگلیسی پرهیز کنید. دیدن فیلم با زیرنویس باعث شده تا چشم شما به جای گوش شما کار کند و مهارت شنیداری شما مورد تمرین قرار نگیرد.

و نکته آخر اینکه در صورتی که متنی را قبل از گوش دادن به فایل صوتی آن بخوانید، باعث می شود که حافظه شما به جای گوش شما کار کند و شما تقویت مهارت شنیداری را با گوش دادن به فایل صوتی از دست بدهید.

در ابتدای راه یادگیری مهارت شنیداری صبور باشید و سعی کنید با روش پیشنهادی مهارت شنیداری خود را تقویت کنید. بعد از مدتی تمرین با روش پیشنهادی حتمن موفق می شوید و در ادامه راه از این مهارت لذت می برید.

 

 

درباره نویسنده



نظرات کاربران



دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط



محصولات جدید

جستجو کنید ...

تبلیغات

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید
ما معمولاً در چند دقیقه پاسخ می دهیم